На предстојећем Београдском маратону више од десет хиљада тркача

Нема коментара Share:

20.04.2023.
Овогодишњи Београдски маратон, 36. по реду, одржаће се у недељу, 23. априла, уз учешће рекордних више од десет хиљада тркача, најављено је на данашњој конференцији за новинаре у Старом двору. Градски секретар за спорт и омладину Никола Пенић истакао је велики значај ове спортске манифестације за Београд.

– Београд је поносан на маратон јер је та манифестација за последње три деценије постала симбол београдског спорта. Маратон не промовише само врхунски већ и рекреативни спорт, што му посебно даје на значају. Последњих неколико година тркачки спорт знатно се развио како у Београду тако и у читавој земљи. Секретаријат за спорт и омладину, заједно са градоначелником Александром Шапићем, предузео је све неопходне мере како би ова манифестација протекла у најбољем реду – рекао је Пенић.

Позвао је Београђане да изађу на улице и подрже овај веома важан догађај за наш град, а свим учесницима пожелео много успеха на 36. Београдском маратону.

Државни секретар у Министарству спорта Марко Кешељ поручио је да је Београдски маратон празник спорта, те изразио велико задовољство што је ресорно министарство учествовало у организацији манифестације.

– Сви велики спортски догађаји, којима је Београд домаћин, имају велику подршку министарства и Владе – рекао је Кешељ и позвао грађане да узму учешћа у маратону, те на тај начин пошаљу величанствену слику у свет.

Директор „Београдског маратона” Дарко Хабуш захвалио је свим партнерима у организацији догађаја, истакавши да град у недељу очекује празник спорта јер ће учествовати више од десет хиљада тркача.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Подела еко-кеса грађанима у акцији „Рециклирај за чистији Савски венац”

Следећа вест

„Чистоћа” сутра наставља пролећну акцију сузбијања крпеља

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *