Подела еко-кеса грађанима у акцији „Рециклирај за чистији Савски венац”

Нема коментара Share:

20.04.2023.
Почела је подела еко-кеса грађанима у оквиру акције „Рециклирај за чистији Савски венац”, коју је покренула Општина Савски венац у сарадњи са Јавним комуналним предузећем „Градска чистоћа”. Тим поводом данас су у канцеларијама некадашње МЗ Сењак – Топчидерско брдо пакете кеса за рециклажу свечано уручивали члан Већа ГО Савски венац Дејан Герић и извршни директор за послове рециклаже ЈКП-а „Градска чистоћа” Михајло Досковић.

Дејан Герић је истакао да је Савски венац општина која се међу првима укључила у пројекат „Градске чистоће” како би се утицало на већу еколошку свест код сваког појединца, те заједнички градила одговорност сваког од нас у опхођењу према околини и природи.

– Ову акцију спроводимо три године заредом у намери да код грађана наше општине подигнемо свест и одговорност о еколошкој одрживости, те учврстимо навику да је једино заједничким активностима могуће дати максимални допринос у очувању нашег окружења. Грађани су чином преузимања еко-кеса показали да су препознали важност правилног одлагања отпада, јер то доприноси лепшој и здравијој животној средини. Трудићемо се да и у будућности организујемо сличне акције и да нам у фокусу буде одрживи развој и побољшање квалитета живота свих наших грађана – рекао је Герић.

Михајло Досковић је истакао да акција „Еко-кесе за чистији град” постоји већ једну деценију.

– Велико нам је задовољство да је у овом тренутку учешће у овој акцији узело око шест хиљада наших суграђана. Општина Савски венац је једна од првих општина која је увидела зашто је процес рециклаже битан за очување животне средине. Циљ пројекта је да позитивно утичемо на развој рециклаже у Београду, да у значајној мери смањимо количине отпада које се похрањују на депонији у Винчи, а повећамо количину отпада који се рециклира – навео је Досковић.

Корисници еко-кеса, запремине 120 литара, које су попуњене мешовитим рециклабилним отпадом, дужни су да их изнесу до најближег контејнера сваког четвртка до 22 часа.

Учешћем у овој акцији, суграђани на рачуну „Инфостана” могу да остваре попуст од 20 одсто на ставку изношења отпада.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Београдско пролеће у парку Мањеж

Следећа вест

На предстојећем Београдском маратону више од десет хиљада тркача

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *