Градоначелник Шапић: Развој Лазаревца и других рубних општина наш приоритет

Нема коментара Share:

11.09.2023.
Градоначелник Београда Александар Шапић обишао је данас општину Лазаревац где су у току радови на два велика инфраструктурна пројекта – изградњи пијаце и трга са подземном гаражом. Градоначелник је том приликом истакао да ово није прва посета Лазаревцу, те да је то чинио и раније, подсећајући на период поплаве у овој општини, када је договорено да се очисти корито реке која навише угрожава становништво у окружењу. Како је прецизирао, тај посао је започео, иако „није било фотографисања”.

– Мислим да ствари прво треба да се ураде, а онда људи могу о томе да буду обавештени. Бављење политиком не мора увек да буде условљено фотографисањем. Тако да не мора да значи да ћемо следећа два-три пута када будем долазио да се фотографишемо. Када је реч о данашњем поводу за долазак у Лазаревац, требало је да радови буду завршени још пре него што сам постао градоначелник, али фирма је нажалост пропала. Расписали смо нову набавку и дирекција ће покушати да што пре нађе извођача јер ово блокира читав центар општине. Други део радова, које обавља „Енергопројект”, иде својим током, а очекујемо да ће се до краја године наставити заустављени радови – прецизирао је Шапић.

Осим овог пројекта, и нова пијаца ће суштински да промени окружење и увешће се ред, додао је Шапић, а парцела на којој се сада налази пијаца и која није репрезентативна ће вероватно бити продата, те ће новац бити искоришћен за Лазаревац. Ови радови требало би да буду завршени до пролећа.

– До краја године расписаћемо и радове у Улици Вука Караџића, као и за вртић у Степојевцу, који је један од приоритета. Потрудићемо се да финансирамо и изградњу фискултурних сала у две школе. Дакле, уколико порадимо, а хоћемо, на оваквим стварима, као што су гаража, трг, пијаца, школа, домови здравља, саобраћајнице и путеви, живот на ободима града може да буде објективно квалитетнији него у центру града. Нема гужве, сталних тензија, а има више природе – навео је Шапић.

Он је истакао да ће развој општина Лазаревац, Барајево, Младеновац и Обреновац бити приоритети ове градске власти јер људи који живе у овим деловима Београда то заслужују.

– То су мали градови сами за себе и потребно је да урадимо све да им обезбедимо услове какве имају становници централних градских општина, а сама чињеница да се налазе на месту са природним лепотама постаје предност у односу на живот у центру Београда. Очекујем да ће до краја 2024. године, почетком 2025. све бити потпуно завршено. Лазаревац, као и било која приградска општина, ни на један начин не сме да буде у неком дискриминисаном положају. Зато ће ова општина у наредном периоду добити далеко већу подршку Града јер Лазаревац и друге приградске општине то заслужују – рекао је градоначелник.

Председник општине Лазаревац Бојан Стевић је изразио захвалност Граду Београду, градоначелнику Шапићу и секретаријатима који су укључени у спровођење ових пројеката и који су показали пуно разумевање за потребу равномерног развоја свих делова Београда.

– Град је помогао и замену столарије на основној школи и гимназији, а очекујемо почетак радова на ОШ „Војислав Лока Савић”, као и на ОШ „Кнез Лазар”. Надам се да ћемо до почетка наредне године успети да уговоримо и изградњу фискултурне сале за две техничке школе – рекао је Стевић, подсетивши да су до сада завршени пројекти обнове Железничке улице, Улице Милована Лазаревића, поплочавање у Карађорђевој и Улици Димитрија Туцовића.

Напомена: Видео-материјал (изјава и покривалица) може се преузети са следећег линка

https://wetransfer.com/downloads/045c69c50fa6fe4bf5b103afd3f18c7a20230911114657/853bf0d46efa7ea77c6324fc4f36d84120230911114658/ec7729
Претходна вест

На Звездари започела изградња 134 километра гасоводне мреже

Следећа вест

Градоначелник Шапић: Не одустајемо ни од једног зацртаног пројекта

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *