Изложба „Савремено у наслеђу” од 20. октобра до 20. новембра

Нема коментара Share:

19.10.2023.
Завод за заштиту споменика културе града Београда и Архитектонски факултет у Београду годинама успешно сарађују на реализацији пројеката из различитих области заштите и презентације непокретних културних добара. Најновија сарадња је остварена у виду изложбе „Савремено у наслеђу” – експериментални модели ревитализације на примеру виле Мозер Милана Злоковића.

Отварање изложбе је у петак, 20. октобра, у 14 часова у свечаној сали Завода за заштиту споменика културе града Београда, а трајаће до 20. новембра.

Изложба приказује резултате студијског програма генерације 22/23. на мастер академским студијама „Унутрашња архитектура” реализоване у оквиру сарадње Завода за заштиту споменика културе града Београда и Универзитета у Београду – Архитектонског факултета.

Основни студентски задатак био је формулација поступка за истраживање постојећег, наслеђеног материјала, као и поступка за откривање и идентификацију сопственог разумевања окружења и осећања припадања културном и просторном континууму. Истраживани су трагови некадашњих сценарија живота и њима припадајућих фрагмената простора и програма како би се откриле актуелне потребе. Ова мрежа фрагмената изградила је платформу за нове могућности употребе простора, посебно када се као задатак постави превођење програма из сфере приватног у сферу јавног живота.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Владислав Бајац отвара 66. Међународни београдски сајам књига

Следећа вест

Балетска школа „Лујо Давичо” и у Младеновцу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *