Владислав Бајац отвара 66. Међународни београдски сајам књига

Нема коментара Share:

19.10.2023.
Овогодишњи међународни београдски сајам књига под слоганом „Живеле књиге” у суботу, 21. октобра, отвориће писац и издавач Владислав Бајац. На сајму књига, који ће трајати девет дана, представиће се више од 400 излагача, речено је на данашњој конференцији за медије. 

Почасни гост који ће представити своје најпознатије писце на овој значајној манифестацији је Република Француска. 

Градска секретарка Наташа Михиловић Вацић је нагласила да је Сајам књига најзначајнија културна манифестација града Београда и да сваке године буди радост и дивљење према књигама. 

– Француска нас одушевљава својом литературом, уметношћу и културним наслеђем и сигурна сам да ће нам бити инспирација и подсетник на богатство речи и њихову способност да обликују свет око нас. Књиге су камен темељац културе, али и мост који нас спаја са другима – рекла је она.

Академик Душан Ковачевић, председник Одбора Међународног београдског сајма књига, рекао је да је ово најзначајнија културна манифестација јер 200.000 посетилаца враћа наду да је човек мудрији од времена у којем живи.

– По мом осећају овогодишњи сајам ће имати лековиту димензију. Чињеница је да данас у овом свету страшних вести које свакодневно пристижу књига служи и увек је служила као лек. Мислим да ће књиге да унесу светлост и расположење. Интересовање је велико и многи моји пријатељи ће допутовати на Сајам – рекао је Ковачевић, напомињући да „живимо док књиге постоје”, те да је некада на Сајам долазио са Бориславом Пекићем, Данилом Кишом и Бориславом Михаиловићем Михизом, а да сада на Сајму шета њиховим улицама. 

О овогодишњој манифестацији на конференцији за медије говорили су и координатор пројекта Љиљана Шошкић, саветник за културу у Амбасади Француске у Србији Станислас Пјер и уметнички директор Сања Милић. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Свечано отворена „Арт зона Земуна”

Следећа вест

Изложба „Савремено у наслеђу” од 20. октобра до 20. новембра

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *