Шапић: Од проширења Булевара краља Александра и Смедеревског пута сви су се склањали, што се мене тиче сад крећемо и више нема назад

Нема коментара Share:

26.10.2023.
Градоначелник Београда Александар Шапић најавио је током обиласка радова на реконструкцији Смедеревског пута будуће проширење ове важне саобраћајне деонице, која ће се надовезати на проширен Булевар краља Александра. Како је том приликом прецизирао, у фебруару-марту наредне године, требало би да почне израда пројектне документације за проширивање булевара од Устаничке улице, где су такође предвиђене четири траке.

– Идеја је да булевар, какав је у делу од Вуковог споменика па навише, буде исти или сличан и у наставку, укључујући и Смедеревски пут који се на њега надовезује. То није лак подухват, али је од негде морало да се крене због чега су тренутни радови и у симболичком смислу важни. Што се мене тиче, колико год то проблема изискивало, нећу одустати – нагласио је Шапић.

Он је додао да је вредност тренутних радова око шездесет милиона динара, с роком завршетка отприлике у фебруару, у зависности од јачине зиме. Упоредо ће се радити и на решавању имовинских питања како би и деоница од 3,7 километара до кружног пута са Лештанима била завршена у што краћем временском периоду.

– Надам се да ће ови радови да покрену све, те да ће се у читав процес укључити многе градске и друге службе. Отворили смо тему булевара и Смедеревског пута, тако да верујем да нема назад јер није ово само питање саобраћајних гужви него и безбедности – навео је Шапић.

Људи који овде живе имају озбиљне проблеме, додао је градоначелник.

– Ићи овим путем на једну страну ка кружном току код Лештана или на другу ка Устаничкој у време „шпицева”, али и ван њих, сада је права агонија. Управо из тог разлога смо се одлучили да отворимо ову „забрањену тему” и успели да обезбедимо не само средства и решимо правно-имовинске проблеме него и да кренемо у прву фазу радова. Ово је заправо први део прве фазе, а деоница је у целости дуга 3,7 километара и простире се до кружног пута у Лештанима. Наравно, радиће се и све инсталације које иду паралелно, као што смо свуда и радили. Међутим, најважније је да становницима Гроцке, али и свима онима који користе овај део Смедеревског пута покушамо да колико-толико олакшамо свакодневни живот и да га учинимо макар приближно онаквим какав је грађанима који живе у централним градским општинама – рекао је Шапић.

Он је на крају појаснио да је Град Београд пре отприлике осам месеци променио план због којег се петнаест година ништа није радило у продужетку Булевара краља Александра, те да се сада отвара могућност за читав овај посао.

Напомена: Видео материјал са догађаја се може преузети са линка

https://wetransfer.com/downloads/ab41af22579b50abe3e3479524c75b4420231026113908/7e5501a7b0d0b68b4fd61b4d6cc18ee620231026113908/4e9971
Претходна вест

Више од милион туриста посетило Београд

Следећа вест

Градоначелник Шапић најавио смањење цена свих пијачних услуга за 15 процената

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *