Градоначелник Шапић најавио смањење цена свих пијачних услуга за 15 процената

Нема коментара Share:

25.10.2023.
Градоначелник Београда Александар Шапић најавио је смањење цена свих пијачних услуга за 15 процената, у наредних годину дана, што ће допринети стабилизацији цена производа, закупци ће имати бољу конкурентност на тржишту, док ће купци бити задовољнији приликом свакодневне набавке свежих домаћих производа.

Након обиласка реконструисане пијаце у Борчи, Шапић је истакао да смањење цена свих пијачних услуга за 15 процената представља једну врсту социјалних мера.

– На тај начин покушавамо да стабилизујемо и цене производа на пијачним тезгама, тако да ћемо у наредних 12 месеци ставити неку врсту мораторијума. То је још једна од мера којима покушавамо да помогнемо грађанима и олакшамо њихов живот. Ова градска управа, као ниједна пре, већ годину и по дана ради на различитим социјалним мерама које побољшавају услове живота Београђана. Смањење свих пијачних услуга значиће и продавцима, али и купцима – рекао је први човек престонице.

Ова одлука донета је на иницијативу градоначелника, а на основу договора ЈКП-а „Београдске пијаце” и Удружења пијачних продаваца „Опстанак”.

Шапић је надаље прецизирао да је нова пијаца пре свега сврсисходна, те да би волео да свака пијаца у престоници изгледа попут ове. Прошле године, додао је, завршени су радови у млечном, а ове у занатском делу, где су замењене дотрајале асфалтне подлоге и инфраструктура платоа, објекат јавног тоалета, а постављена је и нова пијачна опрема.

– У последњих пар месеци ушли смо у озбиљне реконструкције београдских пијаца, као што је пијаца у Обреновцу, Лазаревцу, док се очекује да у новембру буду завршени радови на Отвореном тржном центру на Миљаковцу. Урађена је и пијаца „Стари Меркатор” у Новом Београду, а планирамо да наставимо са овим радовима. Пијаце су важно место за све грађане и уколико оне нису уређене и сврсисходне, онда је то огледало свих нас. Трудићемо се да оне које су уређене сачувамо, а да оне које нису уредимо и тако у што краћем периоду поставимо стандард који ће морати да се поштује – рекао је градоначелник и најавио да су у току пројекти за реконструкцију пијаца „Ђерам”, „Каленић”, као и пијаце на Бановом брду.

Уређење ове пијаце подразумевало је и замену целокупне инфраструктуре пијачног платоа, као и асфалтирање 2.400 квадрата. Постављена је нова пијачна опрема. Потпуно је обновљен и део пијаце за продају производа животињског порекла, а пијаца је добила нове прилазне капије на свим улазима.

Заједничком сарадњом ЈКП-а „Београдске пијаце” и чланова Удружења пијачних продаваца „Опстанак” уважени су сви предлози закупаца у циљу унапређења пијачне делатности. Наткривени су сви пролази између тезги, што омогућава несметану куповину и продају по свим временским условима.

Напомена: Видео-материјал може се преузети са следећег линка

https://wetransfer.com/downloads/9193c7ea2795ea25f8a707639b9fd76620231025114529/6117f1ea4ae9a2670f340cb851ed7cc320231025114529/46623a
Претходна вест

Шапић: Од проширења Булевара краља Александра и Смедеревског пута сви су се склањали, што се мене тиче сад крећемо и више нема назад

Следећа вест

После пет деценија свечано отворена нова зграда железничке станице „Прокоп”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *