Свечано обележен празник општине Земун

Нема коментара Share:

06.11.2023.
Полагањем венаца, 5. новембра, на Спомен-костурницу палим борцима у ослободилачким ратовима 1914–1918. код Харишеве капеле на Земунском гробљу, почело је обележавање празника општине Земун.

Свечана седница Скупштине Градске општине Земун одржана је у Опери и театру „Мадленианум”, где су председник општине Земун Гаврило Ковачевић и председник Скупштине ГО Земун Мирослав Гајић уручили повеље лауреатима за грађанске заслуге.

– Земун је право и добро место да се започне упознавање наше културне баштине, бурне историје на раскрсници два царства, да се упозна стваралачки и слободарски дух нашег народа који је уписан у свако старо здање, уткан у звонике цркава и зидине гардошке тврђаве. Наша је дужност да развијамо Земун у свим правцима, да нико не буде заборављен, да врата Општине буду увек отворена за све грађане, да у заједништву стварамо – рекао је председник Ковачевић и подсетио на све пројекте које су реализовани, на нове саобраћајне коридоре и изграђену комуналну инфраструктуру.

Празник општине употпунио је Земунски тамбурашки оркестар разноврсним програмом, од класичних тамбурашких нумера па све до марша и танга.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Туристичка организација Београда на Светском сајму туризма

Следећа вест

Линијом 600 од Железничке станице „Београд центар” до аеродрома

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *