Туристичка организација Београда на Светском сајму туризма

Нема коментара Share:

06.11.2023.
Туристичка организација Београда и ове године учествује на највећем међународном сајму туризма „World Travel Market WTM” који се одржава у Лондону од 6. до 8. новембра, саопштено је из ТОБ-а.

Заједно са Туристичком организацијом Србије, Туристичка организација Београда представиће богату туристичку понуду српске престонице, све разноврснији манифестациони туризам, културне и спортске догађаје, нове амбијенталне целине, традиционално узбудљив ноћни живот. Првог дана сајма штанд Србије и Београда посетио је Ахмед ал Катиб, министар туризма Саудијске Арабије.

Сајам у Лондону је са више од 5.000 излагача из свих земаља света најзначајније место сусрета представника туристичке привреде. Представници Туристичке организације Београда имаће састанке с колегама из туристичке привреде из читавог света.

Београд је у првих девет месеци забележио више од милион гостију, што је за 21 одсто више туриста него у истом периоду прошле године, као и више од 2,5 милиона ноћења, што потврђује процену Светске туристичке организације WTO да је Београд дестинација која се најбрже опоравила од вируса корона.

На Светском сајму туризма у Лондону сваке године се договоре послови вредни седам милијарди долара, а представе се и трендови који ће наредних година наступити у индустрији туризма. WTM у Лондону је јединствена прилика у години за повезивање најважнијих чинилаца светског туризма, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Без воде у четвртак делови Земуна, Вождовца и Чукарице

Следећа вест

Свечано обележен празник општине Земун

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *