Весић: Град Београд суграђанима припремио спектакл у новогодишњој ноћи

Нема коментара Share:

10.11.2021.
Желим да обавестим грађанке и грађане Београда, да ћемо ове године у нашем граду имати један од најбољих дочека Нове године у Европи. Наступиће три заиста велике звезде, не само у домаћим оквирима, већ регионално па и у европским појмовима – Јелена Карлеуша, Марија Шерифовић и Сара Јовановић, најавио је заменик градоначелника Горан Весић на конференцији за новинаре која је поводом дочека Нове године организована у Старом двору.

Догађају је присуствовала заменица председника Скупштине града Андреа Радуловић, као и секретар за културу Иван Карл.

Весић је нагласио да су све три популарне уметнице одлучиле да наступе у свом граду бесплатно, те да је то озваничено потписивањем уговора непосредно пред обраћање медијима.

– На тај начин ћемо показати да можемо са домаћим уметницама да направимо праву светску атракцију. Уговор који смо управо потписали предвиђа да све три наступе без хонорара, односно бесплатно, због чега сам им веома захвалан. Јелена Карлеуша, Марија Шерифовић и Сара Јовановић донеле су одлуку да у Београду наступе бесплатно у новогодишњој ноћи и на томе им се захваљујем у име свих Београђанки и Београђана. Оне су звезде које су могле да наступе било где, али су одлучиле да остану у свом граду и улепшају новогодишњу ноћ суграђанима – рекао је Весић.

Он је нагласио да је у питању концерт на отвореном, на којем ће бити поштоване све епидемиолошке мере које у том тренутку буду на снази.

– Простор испред Народне скупштине је велики, али у овом тренутку не можемо знати колико људи ће моћи да присуствује. Од 2013. године учествујем у организацији дочека Нове године, али никада нисам био срећнији и никада нисмо имали бољу „екипу“. Наравно, концерт који организујемо у новогодишњој ноћи није све што спремамо за Нову годину. Имаћемо још једну конференцију за новинаре на којој ћемо заједно са ЦЕБЕФ-ом најавити догађаје за 30. децембар. Биће то изненађење намењено другој врсти публике. Одбор Београдске зиме ће објавити програм који припремамо за децу. Мислим да ћемо у новогодишњој ноћи послати лепу слику из Београда – додао је Весић.

Он је подсетио да се Град Београд трудио да не одустаје од организације музичких догађаја и фестивала, чак и када нигде у Европи то није био случај због пандемије.

– ФЕСТ је у једном тренутку био једини филмски фестивал у Европи, чија организација није одложена, а иста ситуација била је и са Џез фестивалом. Нећемо одустати од чувања нормалног начина живота, али и чувања здравља поштовањем епидемиолошких мера. Београд је један ретких европских градова који је сачувао свој живот, концерте и друге догађаје. Од мера ће зависити како ће бити организован простор испред бине.У сваком случају, очекује нас спектакл у режији три дивне жене, а за добар провод побринуће се и „Скај мјузик“ који ће бити техничка подршка догађаја. Желимо да пошаљемо поруку љубави, поруку да је Београд град свих и да су у нашем граду добродошли људи из свих крајева света – закључио је Весић.

Јелена Карлеуша је рекла да је сигурна да ће Београд 31. децембра послати у свет фантастичну слику новогодишњег дочека.

– Потрудићу се да мој концерт нимало не заостаје за било којом светском музичком атракцијом. Желим да захвалим фантастичном заменику градоначелника Београда, Горану Весићу, са којим сам, подсетићу, већ заједнички промовисала вакцинацију и показали смо да одлично сарађујемо – рекла је Карлеуша.

Марија Шерифовић је рекла да наступ у Београду увек представља част и задовољство.

– Са задовољством сам прихватила овај предлог и увек ми је драго када могу нешто да урадим за Београд и Београђане. Драго ми је што ћу делити сцену са Јеленом и Саром и сигурна сам да ће свако моћи да ужива – рекла је Марија Шерифовић.

Сара Јовановић је изразила неизмерно задовољство због чињенице да ће за новогодишњу ноћ наступити пред Београђанима.

– Иза нас с две тешке године и потрудићемо се да наступом најавимо неко ново поглавље. Даћу све од себе да Београђани уживају – рекла је Сара Јовановић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Дан примирја у Првом светском рату обележен на гробљу Комонвелта

Следећа вест

Радојичић: Настављамо одличну сарадњу са Казахстаном

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *