Градоначелник Радојичић дочекао на аеродрому губернатора Санкт Петербурга Александра Беглова

Нема коментара Share:

17.11.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић дочекао је данас на Аеродрому „Никола Тесла” губернатора Санкт Петербурга Александра Беглова који ће са делегацијом Руске Федерације бити у посети Београду до 20. новембра. Дочеку је присуствовао и амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Боцан-Харченко.

Градоначелник Радојичић је том приликом изразио велико задовољство што Београд може да угости делегацију Руске Федерације.

– Предстојећа три дана празник су за наш главни град. У септембру смо имали част да будемо гости Санкт Петербурга, где смо наишли на братско гостопримство. Повод су били обележавање осам векова од рођења Александра Невског и потписивање Споразума о сарадњи између два града којим су дефинисани даљи кораци сарадње Београда и Санкт Петербурга – навео је Радојичић.

Очекује се много заједничких састанака и договора у вези са реализацијом Споразума о сарадњи између два града који је потписан у септембру. Предстоји и откривање бисте у порти Цркве Александра Невског у Београду, најавио је Радојичић.

Градоначелник Београда је на крају пожелео срдачну добродошлицу нашим пријатељима и браћи из Русије.

Губернатор Александар Беглов је захвалио на лепим речима и топлом гостопримству и додао да делегација Руске Федерације долази у братску Србију.

– Наше земље веже вековна традиција, али и духовне и економске везе јер имамо и заједничке хероје и заједничке свеце. Делегацију Руске Федерације чине представници Владе Санкт Петербурга и Руске думе, а имаћемо низ разговора, укључујући и разговоре о културној и економској сарадњи. Посебно нам је важно да биста Александра Невског буде откривена и у Београду као што је и у Санкт Петербургу.

Губернатор Беглов је подсетио да су ове године Санкт Петербург и Београд постали градови партнери.

– Сигуран сам да ће наша сарадња бити успешна у свим сферама. Преносим свим Београђанима поздрав из Санкт Петербурга. Санкт Петербург је увек ту за вас – рекао је Беглов.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник Радојичић и губернатор Санкт Петербурга одали почаст страдалима у Првом и Другом светском рату

Следећа вест

Весић: У културно-историјским целинама Врачара дозволити спратност од само два спрата и поткровља

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *