Часопис „Наслеђе” и друге публикације Завода у дигиталним колекцијама Конгресне библиотеке у Вашингтону

Нема коментара Share:

10.12.2021.
Конгресна библиотека у Вашингтону изабрала је научни часопис „Наслеђе” као важну публикацију која репрезентује културно-историјско наслеђе Београда, али и остала издања Завода за заштиту споменика културе Града Београда и уврстила их у своју архивску дигиталну збирку у којој се налази више од 32 милиона каталогизованих публикација, саопштено је из овог завода.

Ова национална библиотека Сједињених Америчких Држава и једна од неколико највећих библиотека у свету прикупља, чува, каталогизује и уступа на коришћење публикације и истраживачке материјале свих нација света на више од 450 језика, у циљу подршке образовању и очувања дигиталних публикација. Осим архивирања, ускоро ће омогућити и дубљи јавни приступ садржају часописа „Наслеђе” и другим публикацијама Завода доступним у електронској форми на сајту https://beogradskonasledje.rs/publikacije-4.

У оквиру своје основне делатности, Завод за заштиту споменика културе Града Београда посвећен је презентацији и популаризацији културно-историјског наслеђа Београда путем издавања монографија, часописа и каталога, организовања конференција и изложби, сарадње са медијима, културним центрима, институтима, школама и факултетима. Континуитет деловања у различитим друштвеним епохама сведочи о напорима више генерација стручњака у остваривању мисије заштите непокретних културних добара на подручју Београда. У оквиру издавачке делатности Завода, до данас је објављен велики број наслова и периодичних издања, наводи се у саопштењу. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Часопис „Наслеђе” и друге публикације Завода у дигиталним колекцијама Конгресне библиотке у Вашингтону

Следећа вест

Радојичић: Почињемо реконструкцију Капије Карла Шестог у Доњем граду Београдске тврђаве

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *