Потписан Споразум о подршци културних програма са компанијом „Лукоил”

Нема коментара Share:

23.12.2021.
Помоћник градоначелника Београда Андреја Младеновић потписао је данас у Старом двору Споразум о сарадњи са генералним директором „Лукоил Србија” АД Београд Денисом Рјупином. Уз споразум, појединачно су потписани и уговори о додели средстава са в. д директора ЦЕБЕФ-а Дамиром Хандановићем, директором Дома омладине Ненадом Драговићем и директором Омладинског позоришта „Дадов” Владимиром Мијовићем. Потписивању споразума присуствовао је и секретар за културу Иван Карл.

Овим уговорима предвиђено је да се током следеће године финансирају пројекти те три установе културе, укупне вредности од 20 милиона динара.

Младеновић је истакао да традиционална сарадња са компанијом „Лукоил” представља сјајан однос са једном, по свему, светском компанијом.

– Већ више година заредом потписујемо овакве уговоре са компанијом „Лукоил”, која је потпуно препознала значај друштвене одговорности, помажући значајне културне манифестације у граду у коме ради. Када говоримо о тим манифестацијама, мислим да је сувишно рећи да наредне године ФЕСТ пуни 50 година, Мартовски фестивал је близу 70 година и као такви фестивали уврштени су међу најстаријим манифестацијама не само у Европи већ и целом свету. Слику нашег града представљају и Дани Београда, Дани слободе, Дани документарног филма, Џез фестивал и веома ми је драго да је компанија „Лукоил” препознала значај да и путем културних манифестација своју делатност приближи својим корисницима – казао је Младеновић и том приликом позвао друге друштвено одговорне компаније да следе пример компаније „Лукоил”.

Секретар за културу Иван Карл је захвалио компанији „Лукоил” зато што помаже градске манифестације, а посебно, као председник одбора ФЕСТ-а, истакао је да ће ова средства бити значајна приликом обележавања јубилеја овог фестивала.

– Организационе припреме су већ у току и ФЕСТ ће следеће године бити већи него иначе, нарочито имајући у виду период пандемије. Мислим да је „Лукоил” за све ово време заиста могао да се и сам увери да се све што су уложили у наше установе културе, програме и манифестације, вишеструко вратило кроз оно што смо заједно урадили. Радујем се наставку сарадње и што ћемо бити у прилици да нашим програмима и манифестацијама узвратимо указано поверење – казао је Иван Карл.

Генерални директор „Лукоил Србија” АД Београд Денис Рјупин је казао да се ради о традиционалној акцији и да помагање програма културе Града Београда представља велику част за ову компанију.

– Желимо да будемо део тима који подржава културне програме у Београду. Наша компанија је заправо и српска компанија, јер огромни део наших запослених живи у Београду и веома нам је важно да се овакви програми одржавају у престоници те да млади Београда имају могућност да се развијају уз ове, вишеструко корисне пројекте – казао је Рјепин, искористивши прилику да Београђанима честита наступајуће новогодишње и божићне празнике.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Град Београд се припрема за безбедан дочек Нове године на отвореном, спремни смо за све сценарије, пратимо одлуке Кризног штаба

Следећа вест

Манифестација „Зимски фест” у Студентском парку

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *