Весић отворио клизалиште у Калуђерици

Нема коментара Share:

27.12.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић отворио је данас клизалиште у дворишту Основне школе „Алекса Шантић” у Калуђерици. Манифестација је отворена дечјом представом „Потрага за Деда Мразом”. 

Весић је овом приликом изјавио да се током организовања Београдске зиме ове године, инсистирало да се што више садржаја уради у приградским општинама.

– Деца живе и у Калуђерици, Лештанима, Великој Моштаници, Звечкој и у свим другим деловима Београда. Срећан сам што је, на мој предлог, општина Гроцка успела да обезбеди средства, да се у Калуђерици отвори клизалиште–рекао је Весић.

Он је нагласио да је ово први пут откад се организује Београдска зима да деца овде имају клизалиште. 

–Да ли ће се деца из пригардског дела Београда моћи клизати, не треба да зависи од тога да ли њихови родитељи имају могућности да их одведу на Трг републике или Ташмајдан. Драго ми је што је општина успела да обезбеди новац како би клизање било бесплатно. Ове године смо организовали дечји зимски караван који ће да обилази 25 места на територији Београда, а међу њима су и Калуђерица и Гроцка где организујемо дечје представе–објаснио је Весић.

Како је рекао, свако дете треба да има иста права без обзира да ли живе у центру града или неком другом делу Београду.

 –Трудићемо се да у будућности што више садржаја буде намењено деци из пригардских општинама. Један од предлога за следећу годину, који је у буџету, јесте да наша дечја позоришта организују представе у домовима културе или школама пригардских опстина. Можда некоме са стране ово изгледа мало али мислим да за ову децу то значи много. Када погледате колико ће деце за ова два месеца научити да клиза схватите да је велика ствар– казао је Весић.

Председник општине Ггроцка Драган Пантелић је изјавио да је захваљујући Горану Весићу део средстава за ово клизалиште обезбедио град а део општина.

–Деца имају све услове као и у Хали Пионир да осете лед. Драго ми је јер имамо клизалиште први пут у Калуђерици и трудићемо се да имамо и друге садржаје јер Гроцка постаје саставни део ужег дела Београда – рекао је Пантелић и позвао све родитеље да дођу са децом на клизалиште.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник Радојичић потписао Меморандум о разумевању између Београда и Атине са градоначелником грчке престонице

Следећа вест

У Земуну почела новогодишња радост

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *