Весић: Мали Мокри Луг добија општински услужни центар

Нема коментара Share:

04.02.2022.
Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је данас радове на реконструкцији објекта у којем ће се налазити општински услужни центар Звездаре у насељу Мали Мокри Луг. Догађају су присуствовали председник општине Звездара Владан Јеремић и директор ЈКП „Градска чистоћа” Марко Попадић. 

Весић је истакао да је приликом обиласка овог насеља покретном канцеларијом минуле јесени од грађана добио информацију да је један од њихових захтева отварање општинског услужног центра.

– Општина Звездара је врло брзо реаговала и у току је реконструкција овог објекта који ће до краја марта постати општински услужни центар. То значи да ће грађани Малог Мокрог Луга овде моћи да завршавају најважније послове и да неће морати да одлазе до зграде општине. Овде ће се налазити и представништво Поштанске штедионице, али и Полиција, што ће грађанима битно олакшати живот. Ово је суштина политике која се води у Граду. То значи да место на којем грађани завршавају послове приближавамо њиховом месту где живе. Становници овог дела града више неће морати да се возе превозом и долазе у центар, јер је наша жеља да могу да заврше највећи број административних послова близу места становања. Присуство полиције обезбедиће додатну сигурност и све то ће битно подићи животни комфор грађана – рекао је Весић. 

Он је додао да је веома срећан због оваквог развоја догађаја и истакао да је ово још један доказ исправне политике. 

– Права децентрализација суштински нема везе са надлежношћу општине или града, већ представља могућност да грађани своје послове обављају на сто или хиљаду метара од места где живе. На тај начин грађани су поштеђени одласка у други део града, враћања јер „фали један папир”, тако да ово представља праву децентрализацију која нам је потребна. Овај општински услужни центар показује како разумемо децентрализацију и приближавање грађанима – закључио је Весић. 

Председник општине Звездара Владан Јеремић је рекао да ће постојање општинског услужног центра много значити грађанима и да финансијска вредност радова није превелика. 

– Грађани ће поред административних послова овде имати Полицију, али и Поштанску штедионицу. Ово је показатељ исправне политике коју води Град Београд – рекао је Јеремић. 

Заменик градоначелника је након обиласка будућег општинског центра обишао и радове на реконструкцији платоа Храма Светог Трифуна у Малом Мокром Лугу. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: У договору са суграђанима насеље Стјепан Филиповић добија нове садржаје

Следећа вест

Без воде делови општина Земун и Врачар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *