Честитка поводом Светског дана туристичких водича

Нема коментара Share:

21.02.2022.
Поводом Светског дана туристичких водича, 21. фебруара, секретар за привреду Милинко Величковић је са сарадницима у Сектору за туризам и угоститељство упутио честитке водичима у Београду и Удружењу туристичких водича Србије, подсетио на дугогодишњу успешну сарадњу са Сектором за туризам и најавио да ће се у припреми нове туристичке сезоне и током одржавања семинара за туристичке водиче та сарадња интензивирати. 

Водичи су традиционално обележили свој дан тако што су суграђанима поклонили током викенда неколико бесплатних тематских туристичких тура разгледања града. Величковић је указао на изузетан значај водичке службе у презентацији туристичке понуде Београда, али и креирању нових атрактивних тематских тура које ће привући и домаће и стране посетиоце, што је веома значајно у ово време великог изазова да се обезбеди што бољи опоравак туризма Београда после пандемије ковида 19. 

Такође, најавио je да ће Секретаријат, који се стара о развоју туризма и обогаћивању туристичке понуде на територији Београда, представити своје активности јавности, у сарадњи са установама, градским општинама и водичима, на Међународном сајму туризма у Београду од 24. до 27. марта. Секретаријат за привреду ће у оквиру штанда Београда промовисати своје активности на туристичкој атрактивности Београда, разноврсну смештајну понуду, подстицаје путем јавног конкурса за суфинансирање програма и пројеката у области туризма. Део разноликог природног и културног наслеђа биће представљен у циљу популаризације туристички атрактивних потенцијала и туристичке понуде, као и догађаји који могу анимирати и окупити, пре свега, домаће становништво и посетиоце, подстаћи обиласке, излете, активан одмор у природи, викенде на руралном подручју и показати нека од мање посећених места у Београду. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Горану Весићу уручен орден „Крст вожда Ђорђа Стратимировића”

Следећа вест

Весић: Заједно са мештанима решавамо проблеме у Маринковој бари

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *