Весић за Ускрс обишао евангелистичку цркву у Бољевцима

Нема коментара Share:

17.04.2022.
Заменик градоначелника Горан Весић обишао је данас својом покретном канцеларијом сурчинско насеље Бољевци. Том приликом Весић је разговарао са становницима овог насеља и посетио евангелистичку цркву и оца Јана Винковица где је суграђанима који славе Ускрс по грегоријанском календару честитао Ускрс и присуствовао ускршњој служби. 

Претходно је заменик градоначелника обишао православну Цркву преподобне мати Параскеве у овом сурчинском насељу где су у току радови на изградњи ограде и реконструкцији унутрашњости објекта. Том приликом старешина цркве отац Драган Гвозденовић захвалио се Горану Весићу на испуњењу датог обећања и помоћи приликом извођења радова. 

Обиласку Бољеваца присуствовали су члан Градског већа Милош Дангубић и председник општине Сурчин Стеван Шуша.

Весић је истакао да је одлучио да ово ускршње јутро проведе у Бољевцима  јер је ово место пример добрих односа између људи различитих националности и вера.

– Јутро сам почео посетом православној Цркви Свете Петке која је саграђена 1798. године где обнављамо ограду и тако после претходног уређења трга настављамо са улепшавањем целог тог простора. Потом сам обишао наше драге Словаке где сам са председником општине Стеваном Шушом суграђанима честитао Ускрс у евангелистичкој цркви, саграђеној 1900. године и у којој се налазе оргуље из 1870. године. Договорили смо се да Град Београд, преко општине Сурчин обезбеди потребан новац како би се оргуље обновиле, чиме желимо да покажемо нашим суграђанима Словацима да је Београд и њихов град и да он припада свима нама, без обзира које смо вере и националности. Надбискуп Хочевар је у својој посланици рекао да „тамо где влада заједништво тамо цвета и нада” и ово је заиста добар пример. Београд је увек био заједница хришћанства и прави пример како сви заједно можемо и на овај велики, али и на сваки други дан учинити све да наш заједнички живот буде бољи. То се односи и на све друге суграђане који данас славе, Хрвате у Сурчину и све остале јер је Београд дом свих нас. Како данас заједно славимо Ускрс по грегоријанском календару тако ћемо идуће недеље славити Ускрс који славе Срби и чинити све да наш град буде бољи – истакао је Весић.

Председник општине Сурчин Стеван Шуша пожелео је суграђанима да Ускрс прославе у миру и заједништву.

– Са словачком заједницом имамо изузетно добре односе, никада нисмо имали проблема и хвала Горану Весићу што нас је данас посетио јер када год дође донесе неко добро са собом. Уз његову и помоћ града смо у Бољевцима обновили школу, фискултурну салу, део дома културе, направили трг, асфалтирали много улица а приводимо крају и радове на кући за Николину Јелић, мајку деветоро деце. То потврђује добро вођену политику равномерног развоја свих делова Београда и надам се да ће ускоро то препознати сви они који би једног дана желели да живе у мирном месту које је део Београда – казао је Стеван Шуша.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Град Београд наставља да улаже у клубове за старе

Следећа вест

Весић: Град обезбедио додатна средства како би свих педесеторо талентоване деце добило стипендију

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *