Никодијевић: Врло брзо ћемо имати конституисане све органе власти у Граду Београду

Нема коментара Share:

13.06.2022.
У  најскорије време, много пре законског рока биће заказана седница Скупштине града на чијем дневном реду ће бити избор градоначелника Београда и врло брзо ћемо имати конституисане све органе власти у Граду Београду, изјавио је новоизабрани председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић за ТВ Танјуг.

Он је подсетио да су у граду постигнути изузетни резултати у последњих осам година, за шта су добили велико поверење грађана.

– Радили смо тимски и тако ће бити и у наредном периоду. Александар Шапић је човек који је задњих десетак година провео бавећи се локалном политиком, одлично познаје проблеме овог града. Очекујем одличну сарадњу, али наравно постоји тим стручних људи, професионалаца, људи који су заиста доказани у свом послу, на које Шапић може да рачуна. Успели смо да Град, који је био на ивици банкрота, стабилизујемо, пре свега економски. Ту заслуге у огромној мери припадају Синиши Малом, који је био градоначелник од 2014. године, који је стабилизовао финансије Града Београда и покренуо први инвестициони циклус. Данас је развој Београда толико узео маха да то заиста нико не може да заустави – рекао је Никодијевић.

Он је нагласио да Београд чекају огромни развојни пројекти, од којих су неки започети, а неки су тек у плану. 

– Највише смо поносни на изградњу београдског метроа, што је полувековни сан Београђана. Започет је у прошлом мандату, а у овом мандату морамо да га убрзамо јер ће његова реализација из корена променити слику нашег града – рекао је Никодијевић.

Никодијевић је поручио да ће се као председник Скупштине града трудити да сачува углед и достојанство ове институције те се осврнуо на критике опозиционих одборника у вези са великим пројектима када је изабран.

– Предмет критика када сам биран на чело Скупштине града био је београдски метро, затим Београд на води, спалионица у Винчи, фабрика за прераду отпадних вода, а то су све пројекти које смо као градска власт покренули и на које смо поносни. Са тим пројектима изашли смо пред грађане и добили поверење. Поручујем свим грађанима да ћемо док год нам буду давали поверење и подршку, наставити да градимо метро, Београд на води. Направићемо прву фабрику за пречишћавање отпадних вода у Великом селу како не бисмо били једини град у Европи који своје отпадне воде излива директно у реке. Урадићемо и Линијски парк од Бетон хале до Панчевачког моста и то ће бити пројекат који ће променити град. Дужност и обавеза свих нас је да свакодневно радимо у интересу Београђана и да се трудимо да наш град буде боље место за живот наших суграђана – закључио је Никодијевић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Подземни пролаз код хотела Балкан поново у функцији, поднете кривичне пријаве против Н.Н. лица

Следећа вест

Годишња изложба радионице стрипа и карикатуре и атељеа за примењену уметност

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *