Подземни пролаз код хотела Балкан поново у функцији, поднете кривичне пријаве против Н.Н. лица

Нема коментара Share:

13.06.2022.
Поводом нетачних информација које су објавили поједини медији у вези са функционисањем подземног пролаза код хотела Балкан, из Јавног предузећа „Путеви Београда” су саопштили да је улаз у овај подземни пролаз комплетно реконструисан после 50 година коришћења.

Уграђене су нове покретне степенице и нова подизна рампа за особе са инвалидитетом, замењене су мермерне облоге на зидовима и мермерне плоче на степеништу, постављена је нова челична конструкција надстрешнице са новим стаклима и плафоном, уграђена је ЛЕД расвета, обновљена је хидроизолација и електроинсталација, постављени су нови олуци и одводне решетке.

Како су навели из овог предузећа, улаз у подземни пролаз код хотела Балкан грађани су почели да користе у петак, 10. јуна, у јутарњим сатима. Међутим, током петка и суботе, 10. и 11. јуна, покретне степенице је Н.Н. лице неколико пута безразложно искључивало преко сигурносног прекидача, а свако покретање захтева долазак екипе за одржавање. Поред тога, њихов рад био је онемогућен убацивањем металних предмета (шрафова) у газишта ескалатора, покушано је вађење ЛЕД сијалица из плафона надстрешнице, а на огради покретних степеница исписан је графит, наводи се у саопштењу.

Ескалатор је у међувремену поправљен и нормално функционише, а графит је уклоњен. Вредност ескалатора је око 60.000 евра, а против Н.Н. лица биће поднета кривична пријава.

Из овог предузећа су такође подсетили да је током априла и маја 2022. године оштећено шест стакала на улазима у пешачки подземни пролаз у Јурија Гагарина (код Тржног центра „Пирамида”) и извађени су командни панели из подизних платформи за особе за инвалидитетом. Против Н.Н. лица поднета је кривична пријава. Насталу штету од преко милион динара санирала је компанија DPC као приватни партнер у оквиру јавно-приватног партнерства са „Путевима Београда”. Подземни пролаз у Јурија Гагарина комплетно је обновљен 2020. године, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић и Хил открили спомен-плочу америчком дипломати и амбасадору Џорџу Ф. Кенану

Следећа вест

Никодијевић: Врло брзо ћемо имати конституисане све органе власти у Граду Београду

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *