У среду почиње „Земунфест”

Нема коментара Share:

22.08.2022.
Седми по реду „Земунфест” биће одржан на три локације од 24. до 28. августа. Централни музички и филмски програм ће се традиционално одржавати на Великом тргу, а предвиђен је програм и на Магистратском тргу и Земунском кеју, саопштено је из Општине Земун.

Фестивал на Великом тргу отвара концерт „Jela cello”, а затим следи филм Душана Ковачевића „Није лоше бити човек”. Прилику да се прикажу јавности добиће млади ствараоци, режисери, музичари, глумци и многи други уметници.

Током пет дана фестивала, посетиоци ће имати прилику да уживају у добром балансу између филмова и других облика уметничког стваралаштва. Плато код „Венеције” (Богојављенски плато), од 25. до 28. августа у 22 часова резервисан је за концерте. Земунску публику забављаће групе Вампири, Фрајле, Кербер и Фантом.

За најмлађе ће на Великој сцени током викенда бити приређен пригодан програм. Осим забаве, „Земунфест” и Градска општина Земун пружају подршку малим предузетницима, који ће имати прилику да представе своје мале бизнисе, рукотворине, услуге и производе које ће посетиоци моћи да купе.

Пре девет година фестивал је први пут одржан са циљем да се надоместе биоскопи којих у Земуну више нема. Од тада „Земунфест” расте сваке године. Од 2017. године, захваљујући подршци Општине Земун, али и спонзора, „Земунфест” прераста у манифестацију која се реализује сваке године.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Концерт „Музичка визија Балкана” сутра на Ушћу

Следећа вест

Градоначелник Шапић: Желимо да манифестациони туризам буде мотор развоја српске престонице

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *