Одржана манифестација „Дан традиције” у центру Београда

Нема коментара Share:

15.09.2022.
Заменица градоначелника Весна Видовић присуствовала је данас манифестацији ДКЦ „Дан традиције” у оквиру Дана српског јединства, слободе и националне заставе, која је одржана испред Тржног центра „Рајићева”. Манифестација је почела уз свечану поворку учесника обучених у народну ношњу и главни музичко-сценски програм у коме су учествовали дечји хорови, глумци и фолклорни ансамбли.

Весна Видовић је овом приликом изјавила да Град Београд кроз Дечји културни центар Београд реализује највредније програме за најмлађе и тако ће наставити.

– Данас су овде са нама не само деца из Београда већ из целе Србије. Београд је увек био добар домаћин и надам се да ће нас у наредним годинама на оваквим манифестацијама бити све више и више. Увек ћемо подржавати овакве иницијативе где се на делу види како се негује национална припадност, традиција, љубав према држави и свом народу. Сматрам да децу од малих ногу треба учити да воле свој град,  своју државу, да осећају националну припадност и јединство једног народа – објаснила је заменица градоначелника.

Како је нагласила, улагање у децу је улагање у будућност.

– Када их научимо да буду поносни на своју заставу, на своју химну, да припадају нашем српском народу, лако ће када порасту бринути и о животној средини, о друштву и о економији. Онда ће са великом љубављу радити на унапређењу своје државе и желети да она иде стално напред – рекла је Весна Видовић и честитала Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

Догађају је присуствовала в. д. секретара за културу Наташа Михаиловић Вацић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Дани европске баштине” – „Одрживо наслеђе”

Следећа вест

Нов изглед амбуланте у Великом Мокром Лугу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *