Потписан уговор о куповини куће за избегло лице

Нема коментара Share:

01.11.2022.
Општина Раковица наставља да помаже избеглим и интерно расељеним лицима, те је данас је у просторијама Општине потписан уговор о куповини куће, захваљујући којем је Огњен Матић решио своје стамбено питање, саопштено је из ове општине.

Огњен Матић је у Србију избегао током рата у Босни и Херцеговини.

Уговор су потписали председник општине Раковица Милош Симић, купац Огњен Матић и продавац некретнине. Осим за куповину куће, Огњен Матић је добио и помоћ у виду грађевинског пакета за адаптацију некретнине.

Председник општине Раковица Милош Симић честитао је Огњену Матићу на куповини некретнине, те њему и његовој породици пожелео пуно среће. Огњен, који дуже време са породицом живи у Мраковичкој улици у Раковици, захвалио је на помоћи Општини Раковица и Комесаријату за избеглице и миграције Републике Србије.

Куповину куће за избегла лица финансирају Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије и Општина Раковица, у склопу јавног позива који је расписан у мају ове године.

Јавни позив намењен је избеглицама које нису имале решен стамбени проблем, а највећа сума за коју су могли да аплицирају је 1,5 милиона динара за куповину куће и 200.000 динара помоћи у грађевинском и другом материјалу за адаптацију некретнине.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Програм „Повратак у Београд” посвећен ослобођењу Београда у Првом светском рату

Следећа вест

Положени венци и одата почаст браниоцима Београда у Првом светском рату

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *