Награђени победници конкурса за „Најлепшу фотографију Земуна”

Нема коментара Share:

03.11.2022.
У склопу празника општине Земун, данас је у галерији Канцеларије за младе председник Скупштине општине Земун Мирослав Гајић отворио изложбу „Најлепша фотографија Земуна 2022”, саопштено је из ове општине.

На јавни позив, који је расписао председник општине Земун Гаврило Ковачевић, пријавила су се 64 аутора старија од 15 година са својих 150 радова, међу којима је Комисија за избор „Најлепше фотографије Земуна” изабрала прве три најбоље фотографије и још 20 најрепрезентативнијих за ову изложбу.

Награде – за прво место Зорану Генцелу, друго Данијели Дубић и треће Борису Башчашевићу, уручио је Мирослав Гајић и том приликом истакао да је Земун са својим лепотама и чарима неодољиво инспиративан, да конкурс стиче заслужени углед, те да га радује све већи одзив љубитеља фотографије.

Конкурс за „Најлепшу фотографију Земуна” реализован је четврту годину заредом.

Тема изложбе је „Земун, мотиви, људи, призори”, а циљ да се уочи и истакне лепота културно-историјских споменика и здања, природе, обичаја, улица, људи, манифестација, тренутака у Земуну, свега онога што га препоручује као добро место за живот и пожељну дестинацију за боравак и обилазак.

Изложба ће бити отворена до 20. новембра.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Нови џамбо-контејнери на Звездари

Следећа вест

Изложба фотографија студената Факултета примењених уметности

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *