Богат августовски програм у Музеју афричке уметности

Нема коментара Share:

08.08.2023.
Музеј афричке уметности и ове године упутио је позив средњошколцима да проведу делић свог летњег распуста у овој установи културе. У оквиру сезонског програма „Боје Африке” организују се креативне радионице од 21. до 25. августа. Учесници ће се упознати са идејама и праксама које се односе на традиционалну афричку керамику, а током практичног рада овладаће различитим техникама израде предмета од глине. Почетком септембра у просторијама овог музеја биће приређена изложба, а најуспешнији радови награђени. Пријаве се могу послати на имејл kontakt@mau.rs (име, презиме, година рођења, контакт телефон).

Током августа посебан програм осмишљен је за упоредно праћење стручног вођења кроз тематску изложбу и креативне радионице, посебно за децу. С почетком у 11 часова, одрасли ће сваке недеље у августу бити у прилици да чују нешто више о текућој изложби „Уметност, упркос свему – Савремена афричка уметност из збирке Илије Губића”, а деца ће у радионичарском кабинету моћи да се посвете изради корпица у оквиру теме „Мале корпе за велике мисли”. Радионице су намењене деци узраста од шест до 12 година (пријава на kontakt@mau.rs), а за стручно вођење није потребно пријављивање и отворено је за најширу јавност.

МАУ (Музеј афричке уметности) најављује за 11. август од 18 часова разговор под називом: „Хип-хоп хуреј” – према легендарној хип-хоп нумери из 1992. У разговору учествују Слободан Спалевић, плесач, ди-џеј и историчар хип-хоп културе, и Александра Гачић, кустоскиња, која се последњих неколико година бави темом плеса у едукацији, уличног плеса у нашој средини, као и конструисања аутентичности кроз хип-хоп. Улаз је бесплатан.

Више информација о свим програмима може се наћи на сајту Музеја или позивом на број телефона 011/2651-654.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Добитнице Златног лава стижу на Битеф

Следећа вест

Три домаће представе на 57. Битефу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *