Отворено дечје игралиште у Улици Флоре Сендс на Савском венцу

Нема коментара Share:

19.10.2023.
Председник општине Савски венац Милош Видовић обишао је данас са сарадницима новоизграђено дечје игралиште и фитнес терен на отвореном који се налазе у Улици Флоре Сендс. 

Некада запуштени простор у овом делу општине сада је постао нови кутак за забаву и спортске активности. Ово дечје игралиште опремљено је клацкалицама, љуљашкама, тобоганом, вртешком и њихалицама, док су на фитнес терену постављене справе за вежбање. На овом простору родитељи ће моћи своје време да намене спорту док њихови малишани уживају у дечјем кутку опремљеном савременим и безбедним реквизитима. Изграђене су и приступне стазе, те постављене клупе, ђубријере, заштитна ограда и осветљење.

– Као што смо обећали деци и родитељима, Општина је изградила још један кутак за најмлађе. Драго ми је да смо захваљујући иницијативама наших грађана изградили дечја игралишта, кутке за игру, спорт и рекреацију. На територији Савског венца у протеклих седам година изграђено је и обновљено више од 20 дечјих игралишта и спортских терена, што је потврда да су потребе најмлађих приоритет у раду Општине Савски венац. Овај пројекат је један од показатеља како ова општина настоји да грађанима обезбеди што бољу средину за живот и одрастање, али и знак добре сарадње између општинског руководства и грађана – навео је Видовић.

У наредном периоду на простору овог игралишта у плану је садња нових стабала дрвећа.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Завод за заштиту споменика културе града на Међународном београдском сајму књига

Следећа вест

Дрво за огрев добило 28 породица избеглица и интерно расељених лица

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *