Завод за заштиту споменика културе града на Међународном београдском сајму књига

Нема коментара Share:

20.10.2023.
Завод за заштиту споменика културе града Београда учествоваће на предстојећем Међународном београдском сајму књига где ће у Хали 4 представити своје монографије, часописе и каталоге о културно-историјском наслеђу Београда.

Ова установа културе је у оквиру своје основне делатности посвећена и презентацији и популаризацији културно-историјског наслеђа Београда издавањем монографија, часописа и каталога, организовањем конференција и изложби, сарадњом са медијима, културним центрима, институтима, школама и факултетима. У оквиру издавачке делатности Завода, до данас је објављен велики број наслова и периодичних издања.

Из Завода за заштиту споменика културе града Београда позивају Београђане да посете сајам и погледају нове, али и претходне публикације по сајамским ценама.

Програм за најмлађе „Наслеђе за децу” биће одржан у сали „Јован Јовановић Змај” у четвртак, 26. октобра, од 12 до 12.50 часова. Циљ програма је информисање деце о непокретном културном наслеђу Београда путем предавања, радионица и игара у виду квиза „Београд знам да чувам”, наводи се у саопштењу Завода за заштиту споменика културе града Београда. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Меморијалним дефилеом почели „Дани слободе” у престоници

Следећа вест

Отворено дечје игралиште у Улици Флоре Сендс на Савском венцу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *